Mahmure

Galeri

Yemek

Kurban etiyle hazırlayabileceğiniz nefis yemekler

Güncellenme tarihi: 31.10.2016
Kurban bayramı yaklaştı derken geldi bile. Bu bayramda et yemekleri misafirlere şölen havasında sunulur. Kavurma ve kaburga dolması Anadolu’da bayramda sunulan yemeklerin başında gelir. Bu geleneksel yemekleri yeni nesil gençliğin de tanıyabilmesi açısından sizlerle paylaşmaya karar verdik.

KAVURMA
Kurban bayramında ilk olarak yapabileceğiniz çok pratik ve kolay aynı zamanda leziz bir kavurma tarifi...

Kesilen kurban etinden löp et dediğimiz parçadan 1 kg yakın alınır. Kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Düdüklü tencere dibine çok az sıvıyağ konur. Ya da etin yağlı kısmından düdüklü tencerenin altına yerleştirilir. Yıkanıp suyu süzülen et, düdüklü tencereye hiçbir şey ilave edilmeden konur. Kapağı kapatılıp 30 dk. pişirilir. Piştikten sonra tuz ilave edilir, isterseniz kekik pul biber vs. baharat ilave edilir. Afiyetle yiyiniz. Yanına pilav ve ayran çok yakışır.
58223
YORUMLAR

super gorunuyor acıktımmmm.

ceyda 26.11.2009 19:04:46

muhteşemmmm görünüyorlar.

aliye 26.11.2009 13:23:19
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.