Mahmure

Galeri

Yemek

Kök sebzelerle sıra dışı tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Zeytinyağlı kereviz dolması

Malzemeler:

4 adet orta boy kereviz, 2 adet limonun suyu, 2 adet orta boy soğan, 2 adet havuç, 2 adet orta boy patates, 1 su bardağı bezelye, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 adet kesme şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 su bardağı su, 1-2 dal dereotu, tuz.

Hazırlanışı:

Kerevizleri soyup ortadan ikiye bölün ve 1 adet limonun suyunu eklediğiniz suda birkaç dakika bekletin. Bir tencereye alıp üstlerini örtecek kadar sıcak su ilave edin ve 10- 15 dakika haşlayın. Sudan alıp ılındıktan sonra bir kaşık yardımı ile içlerini çıkarın. Soğan, havuç ve patatesleri küp doğrayıp kenara alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları ve havuçları sote edin. Üzerine patates, bezelye ve kesme şekeri ekleyin. Bir iki çevirip kerevizlerin haşlama suyundan bir su bardağını ilave edin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizlerin içini sebzeli harçla doldurup bir tencereye alın. Un, 2 su bardağı su, tuz ve 1 adet limonun suyunu mikserde çırpın. Karışımı kerevizlerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağını gezdirin. Orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
3/3
17264
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.