Mahmure

Galeri

Yemek

Kök sebzelerle sıra dışı tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Havuç ve portakal çorbası

Malzemeler:

500 gram havuç, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet küçük boy soğan (irice doğranmış), Yarım su bardağı portakal suyu, 4 su bardağı sebze suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, Tuz, beyaz biber ve krema.

Hazırlanışı:

Havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ile 10 dakika hafif ateşte kavurun. Soğan, portakal suyu ve sebze suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve beyaz biberi ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen çorbanızı ılınıncaya kadar soğutun ve el blender’ınden geçirerek, akışkan bir kıvama getirin. Krema ile tatlandırın.
3/1
17271
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.