Mahmure

Galeri

Yemek

Kışkırtıcı çilekli lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kışkırtıcı çilekli lezzetler

Çilekli turta

Malzemeler: 175 gr un 40 gr pudra şekeri 90 gr margarin 2 yumurtanın sarısı

Üzeri için: 1 kg çilek

Krema için:

500 ml süt 2 çay bardağı toz şeker 2 çay bardağı un 2 yumurtanın sarısı 1 adet yumurta 1 paket vanilya 50 gr tereyağ

Hazırlanışı: Krema için yapışmaz yüzeyli bir tencerede süt ve toz şekeri kısık ateşte ılıtın. Derin bir kapta yumurta, un ve vanilyayı mikserle çırpın. Ilınmış sütten bir çay bardağı kadar alıp çırptığınız malzemeye katarak tekrar çırpın. Bu karışımı tel süzgeçten geçirerek ve tahta kaşıkla devamlı karıştırarak teflon tenceredeki süte ekleyin. Koyu kıvama gelene kadar tahta kaşıkla karıştırma işlemine devam edin. Ocağın altını kapatın ve tereyağı ilave edin. Yağ eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Tart hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı derin bir kabın içinde elle yoğurun. Un ve pudra şekerini ekleyip yoğurmaya devam edin. Yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Çırpılmış yumurta sarılarını da karışıma ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız tart hamurunu yağlanmış yuvarlak (çapı en fazla 25 cm) tart kabının içine düzgün bir şekilde elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerini eşit aralıklarla çatalla delin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Sıcak kremayı fırından çıkardığınız tart hamurunun üzerine yayın. Çileklerle süsleyip buzdolabında en az bir saat beklettikten sonra servis yapın.
18365
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.