Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sivri biber turşusu

Malzemeler :

1 kg sivri biber (sapları ayıklanmış), 1 demet maydanoz kökü (bağlanmış), 1 litre (5 su bardağı) su, 1 litre (5 su bardağı) sirke, 6 diş sarımsak (dövülmüş), 2 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı kırmızıbiber, 1/4 su bardağı rafine yağ

Hazırlanışı:

Sivri biberleri yıkayıp temiz bir cam kavanoza dizerek,üstüne bağlanmış maydanoz kökünü koyunuz. Büyük bir tencereye su, sirke, sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe oturtunuz. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp rafine yağı ekleyerek, bir kenarda ılınmaya bırakınız. Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üstüne döküp, ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
128509
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.