Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kornişon turşusu

Malzemeler :

2 kg kornişon (küçük salatalık), 3 litre (15 su bardağı) su, 1 litre (5 su bardağı) sirke, 4 çorba kaşığı tuz, 3 limon (dilimlenmiş), 1 demet dereotu (sap sap ayrılmış), 5 diş sarımsak (kabukları ayıklanmış)

Hazırlanışı:

Kornişonları yıkayıp, temiz bir cam kavanoza diziniz.Büyük bir tencereye su, sirke ve tuzu koyup, orta ateşe oturtunuz. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız. Limon dilimleri, dereotu sapları ve sarımsakları salatalıkların arasına ve üstüne serpiştirdikten sonra, tenceredeki sirkeli suyu boşaltıp, ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde bir ay beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
128501
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.