Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yeşil domates turşusu

Malzemeler:

10-12 adet orta boy yeşil domates, 1 baş sarımsak, 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı limon tuzu, 2 çorba kaşığı kaya tuzu, yeteri kadar su, 5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı:

Domatesler iki parçaya kesilir. Uygun büyüklükte bir kavanoza aralarına dövülmüş sarımsak koyarak yerleştirilir. Üst kısma tuz, limon tuzu ve maydanoz konur. Sirke eklenir. Kalan kısmı içme suyuyla tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır.Serin bir yerde en az 10 gün bekletildikten sonra servise sunulabilir.
128452
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.