Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Salatalık turşusu

Malzemeler:

1 kg kadar salatalık, 0.5 lt üzüm sirkesi, 1 baş sarımsak, 1 buçuk çorba kaşığı tuz, 1 avuç acı biber ( arnavut biberi), birkaç dal maydonoz

Hazırlanışı:

Salatalıkları yıkayıp kurulanır. Kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirilir. Aralara sarmısak, biber ve maydonoz da yerleştirilir. Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımı boşaltışır. Salatalıkların üzerine maydonoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatılır. Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir. Turşu olduktan sonra ise daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
128414
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.