Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kırmızı lahana turşusu

Malzemeler:

2 kg kırmızı lahana (ince doğranmış), 1 su bardağı tuz, 200 gr (1 su bardağı) rafine yağ, 1 limon (dilimlenmiş), 2 defne yaprağı, 1 litre (5 su bardağı) sirke

Hazırlanışı:

Lahanaları büyük ve yayvan bir tepsiye dizip, üstüne tuzu serperek, 5-6 dakika lahanaları tuzla ovunuz. Lahanaları bol suyla 3-4 kez yıkayıp, bütün tuzunu akıttıktan sonra bir kevgire çıkarıp, fazla sularını süzdürünüz. Süzülmüş lahanaları temiz bir cam kavanoza doldurup, üstüne rafine yağ, limon dilimleri, defne yaprakları ve sirkeyi ekleyiniz. Ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatıp, serin ve nemsiz bir yerde 3-4 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
127706
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.