Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kelek turşusu

Malzemeler:

Kelek, domates, biber, maydanoz, dereotu, sirke, su, tuz.

Hazırlanışı:

Keleklerin dışı yıkanır soyulur. Sap kısmından kesilerek içindeki çekirdek kısmı çıkarılır. İçine konulmak üzere salata karışımı hazırlanır.(Domates, biber, maydonoz, dereotu ve tuz biraz sirke) hazırlanan karışım keleklerin içine doldurulur. İçleri doldurulan kelekler fıçı veya tenekelere koyulur. Üzerine daha önce hazırlanan tuzlu su (tuz, su, sirke) koyulur. 30 gün serin bir ortamda bekletilerek tüketime hazır hale getirilir.
128430
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.