Mahmure

Galeri

Yemek

Kışın en leziz turşu tarifleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Lahana turşusu

Malzemeler:

2 orta boy beyaz lahana, 3 orta boy havuç, 1 baş sarımsak, 8 adet nohut tanesi , tuz, sirke

Hazırlanışı:

Lahanaları yıkayıp istediğiniz irilikte doğrayın. Havuçları kazıyıp halka halka kesin. Bir tencerede lahana ve havuçları 10 dakika kadar haşlayın. Lahana ve havuçları havlu peçete yardımıyla kurulayın. Orta boy cam bir kavanoza bunları koyup aralarına ayıklayıp yıkadığınız sarımsaklan ve nohutları koyun. Üstünü bir litreye 6 çorba kaşığı turşuluk tuz olacak şekilde tuzlu su ile doldurun. Yaklaşık bir fincan sirkeyi de turşunun üzerine döküp üzerine bir cam ile ağırlık yapın ve kapağını kapatın. Fazla soğuk olmayan bir yerde olmaya bırakın.

Yemek Kanalları Editörü: Burcunur Yılmaz
127687
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.