Kışa özel kestaneli tatlılar
.
Kestaneli pasta
Malzemeler:Keki için: 6 adet yumurta,2 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya.Kreması için:4 su bardağı süt,2 su bardağı tozşeker,3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya,1 çay kaşığı eritilmiş margarin,Yarım kg haşlanmış kestane,2 paket (160 gram) sütlü çikolata.Kekik ıslatmak için: 1 su bardağı sütDevamı --------------------->>>
Hazırlanışı:
Yumurtaları tozşekerle iyice çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın. Karışımı 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, tencereye aldığınız süt, tozşeker, un ve vanilyayı pişirip soğumaya bırakın. Soğuyan kremaya margarini ekleyip iyice çırpın. Pasta kekini üçe bölerek sütle ıslatın. Kekin aralarına kremayı sürerek kestanelerden yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Kalan kestaneleri çikolataya batırarak donmaya bırakın. Daha sonra pastanın üzerine yerleştirin. Kalan erimiş çikolatayı pastanın üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.
Sıcak kestane keki
Malzemeler:10 adet püre haline getirilmiş kestane şekerlemesi,2 çorba kaşığı tereyağı,100 gram bitter çikolata (1 paket 80 gram),2 adet yumurta,1 kahve fincanı tozşeker,1 kahve fincanı un,Servis için:Hazır karamel sos ve dondurmaHazırlanışı:Tereyağını eritin. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağına ilave edin. İyice çırparak sıra ile yumurta, tozşeker, un ve kestane püresini ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kaplarına pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Üzerine karamel sos gezdirip, dondurma ile sıcak olarak servis yapın.
Kestaneli ve tahinli terin
Malzemeler:1 su bardağı hazır kestane püresi,1 çay bardağı tahin,500 gram krem şanti,500 gram bitter çikolata,100 gram beyaz çikolata,100 gram fındık krokan,10 adet yumurtanın akı.Hazırlanışı:Krem şantiyi çok katı olmayacak şekilde mikserle çırpın. Bitter ve beyaz çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritip, krem şantiye ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp, dilediğiniz şekilde bir kalıba yerleştirin. Derin dondurucuda 1 saat dinlendirip, kalıptan servis tabağına çıkarın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, soğuk olarak servis yapın.
Çikolata çanağında kestane kreması
Malzemeler:Çikolata çanağında kestane kremasıMalzemeler:3 paket (80’er gramlık) bitter çikolataKestane kreması için:500 gram kestane,1 su bardağı krema,1 çay bardağı tozşeker,1 su bardağı ince kıyılmış ceviz,2 paket vanilya.Süslemek için: BöğürtlenHazırlanışı:Çikolatayı benmari usulü eritin. Yuvarlak bir kasenin dışını çift katlı yağlı kağıtla kaplayın. Kasenin şeklini alması için yağlı kağıdın üzerine bir fırça yardımıyla eritilmiş çikolata sürün. Başka bir kaseyi de aynı şekilde hazırlayın. Donması için derin dondurucuda en az 1 saat bekletin. Diğer taraftan krema için kestaneleri bıçakla bir kenarından çizdikten sonra haşlayın. Suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Bir çatalla ezin ve içine krema, tozşeker, ceviz ve vanilya katın. Tüm malzemeyi karıştırın ve koyu bir kıvama gelmesi için buzdolabında 1 saat bekletin. Derin dondurucudan çikolata kasesini çıkarın ve kase ile yağlı kağıdı birbirinden ayırın. Daha sonra da yağlı kağıdın üzerini kapladığınız çikolata kasesini çıkarın. Diğer kaseye de aynı işlemi uygulayın. Kestaneli iç harcı çikolata kaselerinin içine doldurun. Üzerlerini böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.