Mahmure

Galeri

Yemek

Kışa özel kestaneli tatlılar

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Sıcak kestane keki

Malzemeler:

10 adet püre haline getirilmiş kestane şekerlemesi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 100 gram bitter çikolata (1 paket 80 gram), 2 adet yumurta, 1 kahve fincanı tozşeker, 1 kahve fincanı un,

Servis için:

Hazır karamel sos ve dondurma

Hazırlanışı:

Tereyağını eritin. Çikolatayı benmari usulü eritip tereyağına ilave edin. İyice çırparak sıra ile yumurta, tozşeker, un ve kestane püresini ekleyip karıştırın. Yağlanmış fırın kaplarına pay edip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8 dakika pişirin. Üzerine karamel sos gezdirip, dondurma ile sıcak olarak servis yapın.
27114
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.