Galeri

Kış İçin Leziz Turşu Tarifleri

Güncellenme tarihi:
SALATALIK TURŞUSU

Malzemeler:

•1 kg kadar salatalık

•0.5 lt üzüm sirkesi

•1 baş sarımsak

•1 buçuk çorba kaşığı tuz

•1 avuç acı biber (arnavut biberi)

•Birkaç dal maydanoz

Hazırlanışı:

•Salatalıkları yıkayıp kurulanır ve kavanozun içine yer kalmayacak şekilde yerleştirilir.

•Aralara sarımsak, biber ve maydanoz da yerleştirilir.

•Kavanozu tamamen doldurunca tuzlu sirke karışımı boşaltılır.

•Salatalıkların üzerine maydanoz serip, sirkeyle örttükten sonra kapağı sıkıca kapatılır.

•Turşunun dönmesi için direkt güneş almayan bir yerde yaklaşık 18 derece sıcaklıkta bir kaç hafta beklemesi gerekir.

•Turşu olduktan sonra ise daha serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
Yayın tarihi: 20.11.2012
133289
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.