Galeri

Kış İçin Leziz Turşu Tarifleri

Güncellenme tarihi:
FASULYE TURŞUSU

Malzemeler:

•3 kg'lık bir kavanoz

•2 kg taze fasulye

•4 adet yeşil sivri biber

•4 diş sarımsak

•1 su bardağı kaya tuzu

•4 su bardağı su

•1 çay bardağı sirke

Hazırlanışı:

•2 kg taze fasulyeyi yıkayıp, ayıklayın.

•Biraz su ilave ederek çok hafif haşlayın.

•Tencereden alıp, suyunu süzdükten sonra soğutun.

•3 kg'lık kavanozun içine önce fasulyelerin bir kısmını yerleştirin.

•Aralarına 1 adet sivri biber ve 1 diş sarımsak koyun.

•Tekrar kalan fasulyeleri yerleştirin. Bu şekilde dizerek malzemeleri bitirin.

•4 su bardağı suyun içinde 1 su bardağı kaya tuzunu eritin.

•1 çay bardağı sirkeyi de karıştırın.

•Hazırladığınız bu karışımı turşunun üzerine dökün.

•Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin.

•Daha sonra kavanozu açıp, turşuyu tüketebilirsiniz.
Yayın tarihi: 20.11.2012
133285
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.