Mahmure

Galeri

Yemek

Kendisi küçük şifası büyük: Yumurta

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yumurta hakkında bunları biliyor musunuz?

Yumurtanın kalori değeri düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori vardır ve bunun %80’i sarısındadır.

Katı şekilde haşladığınız yumurtaları 1 hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yumurtanın çiğ veya pişmiş olduğunu anlamak için yumurtayı kendi etrafında hızlıca döndürün. Düzgün şeklide dönüyorsa pişmiş demektir.

Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz.

Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner.

Haşlanmış yumurtayı kolayca soymak için hafifçe tezgaha vurup, çatlaklar oluşturun. Soymadan önce kısa bir süre soğuk suda tutmayı unutmayın.

Buzdolabına sakladığınız yumurtaların yanında soğan, peynir gibi kokusu yoğun besinler bulundurmayın. Çünkü gözenekli bir yapıya sahip olan yumurta kabuğu, kokuları içine çeker.
15404
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.