Dünyadan en güncel haberler, Türkiye'den sondakika haberleri, ekonomi dünyasından en flaş gelişmeler için Hürriyet'in uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Yumurtadan kabartma tozuna kadar tüm malzemeler taze olmalıdır.
2
Yumurta ve şekeri tel gibi olana dek iyice çırpmak gerekir.Yumurta ve şeker ne kadar çok kabarırsa, kek o kadar çok kabarır. Bunu sağlamak için de önce yumurtaları çırpın, daha sonra şekerle birlikte çırpın.
3
Unu eklerken önceden eleyin. Havalanan un daha iyi kabaracaktır.
4
Un, yağ, kabartma tozu gibi malzemeleri eklerken mikserle uzun süre çırpmaktan kaçının. En iyi yöntem, tahta kaşık yardımı ile yavaş yavaş karıştırmaktır.
5
Keki mutlaka sıcak fırına koyun. Kek hazırlığına başlarken fırını yakmanız yeterli olacaktır.
6
Kek pişerken fırının kapağını sakın açmayın. Açık kapaktan giren soğuk hava, kabaran kekin çökmesine yol açar.