Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
TAVUK ETLİ , DOMATESLİ LAZANYA

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

10 yaprak domatesli lazanya hamuru

Yarım kg kemiksiz tavuk budu

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

2 sivri biber

200 gr mantar

200 ml krema

1 çay bardağı mısır

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız sarımsak ve biberi ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız tavuk etlerini ve ikiye kestiğiniz mantarları ekleyip pişirmeye devam edin. 200 ml kremayı, mısırları, tuzu ve karabiberi ilave edip 3-4 dakika pişirn. Fırın kabını yağlayın. 2 lazanya yaprağını kaba yerleştirin. Üzerine tavuk etli harçtan yayın. Kaşar peyniri serpin. Kalan lazanya yapraklarına da aynı işlemi uygulayın. Kalan kaşar peynirini serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra servis yapın.

Kaynak: Lezzet Dergisi
94277
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.