Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
TAZE FASULYELİ , PATATESLİ LAZANYA

(6 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

8 yaprak lazanya hamuru (haşlanmış)

Yarım kilogram taze fasulye

2 patates

250 gr Mantar

2 kırmızı biber

350 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Taze fasulyeyi yıkayıp ayıkladıktan sonra verev şeklinde doğrayın. Tuzlu suda dişe gelecek şekilde haşlayın. Patatesleride ayrı bir tencerede haşladıktan sonra soğumasını sağlayın. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin. 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Üzerine yemeklik doğradığınız kırmızı biberi ekleyip soteleyin.

Biber yumuşayınca dilimlediğiniz mantarları ekleyip karıştırın. Ocaktan almaya yakın taze fasulyeleri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sos için tereyağı ile ayçiçeği yağını eritin. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. İki su bardağı soğuk süt ilave edip hızlıca karıştırın. Koyunlaşıncaya kadar pişirin.

Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocaktan alın. 2 lazanya yaprağını yan yana dizin. Üzerine kalan lazanya yapraklarını dizip kelepçeli kek kalıbının büyüklüğünde kesin. Birinci katı yağladığınız kek kalıbına yayın. Hazırladığınız başemel sosoun ¼ ‘ünü üzerine sürün. Taze fasulyeli harcın ¼’ ünü paylaştırın. Patatesin ¼ ‘ünü üzerine serpin.

Kaşar peynirini de serptikten sonra kalan lazanya yapraklarına da aynı işlemi uygulayın. (4-5 kat olmalı). Son katına kalan beşamel sosu ve peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.
94301
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.