Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
KUZU ETLİ ENGİNARLI PIRASA

(6 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

10 yaprak lazanya hamuru (haşlanmış)

750 gram kuş başı kuzu eti

5 enginar göbeği

1 yemek kaşığı tereyağı

1 havuç

2 kırmızı biber

1 soğan

450 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri

3 yumurta

Tuz, karabiber, pul biber

HAZIRLANIŞI:

Derin bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız havuç ve kırmızı biberi ekleyin. Sebzeler ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekerse bir çay bardağı sıcak su ilave edin. Ocaktan almaya yakın kuzu etlerinin büyüklüğünde doğradığınız enginarları, tuzu, karabiberi ve pul biberi ekleyip karıştırın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. İki yaprak lazanyayı yan yana yerleştirin. Üzerine önce hazırladığınız harcın 1/5 2ini ekleyip yayın.çırpılmış yumurt sürün. Son olarak kaşar peyniri serpin. Kalan yufkalara sırayla aynı işlemi uygulayın (4-5 kat olmalı) son katın üzerine sadece çırpılmış yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servis yapın.
94071
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.