Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
SEBZELİ LAZANYA

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

10 yaprak lazanya hamuru (haşlanmış)

1 havuç

1 kabak

200 gr mantar

200 gram brokoli

1 pırasa

1 kahve fincenı zeytinyağı

BEŞAMEL SOS İÇİN:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı ılık süt

1, 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI:

Havucu ve kabağı jülyen doğrayın. Brokoliyi sirkeli su içinde bekletin. Kaynayan suda havuçlarla birlikte 4-5 dakika haşlayın. Süzgece alıp süzülmesini sağlayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Pırasayı ince doğrayıp tavaya alın. 1-2 dakika pişirin. Kabakları ekleyin. Daha sonra ince dilimlediğiniz mantarları ekleyin.

2 dakika sonra havuç tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.ocaktan almaya yakın brıkolileri ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını eritin. Üzerine un ekleyip kokusunu gidene kadar kavurun. Ardından sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.

Fırın kabını yağlayın 2 yaprak lazanya yerleştirin. Üzerine başamel sos, sebzeli harç ve kaşar peyniri serpiştirin. Aynı sırayı kalan lazanya yapraklarına uygulayın.en son üzerine lazanya yaprağı kapatıp tekrar beşamel sos ilave edin. Son olarak kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 170 derece fırında yaklaşıp 20-25 dakika pişirin. Ilınınca servis yapın.
94284
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.