Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
LAZANYA HAMURU

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

2 su bardağı un

2 yumurta

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 yemek kaşığı su

Tuz

HAZIRLANIŞI:

Unu derin bir kaba alın. Oratasını açıp tuz, yumurtalar ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamur toparlanmıyorsa 1-2 yemek kaşığı su ekleyip yoğurmaya devam edin. 5-6 dakika iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.

Makarna açma makineniz var ise hamurunuzu önce 1 numarada açın. Daha sonra sırayla 4-5 numaralarda da 1-2 kere açın. Son olarak en ince yani 8 numara ile açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.

Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek mardane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.
94295
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.