Mahmure

Galeri

Yemek

Kat kat Lazanya...

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BİBER SALÇALI LAZANYA HAMURU

(6-8 KİŞİLİK)

GEREKLİ MALZEMELER:

2 su bardağı un

2 yumurta

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

1, 5 kaşığı biber salçası

Tuz

HAZIRLANIŞI:

Unu derin bir kaba alın. Ortasını açıp tuz, yumurtalar, biber salçasını ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Makarna açma makineniz varsa hamuru önce 1 numarada açın. Daha sonra sırasıyla 4-5 numaralarda 1-2 kere açın. Son olarak en ince yani 8 numara açıp inceltin ve lazanya yaprakları elde edin.

Makineniz yok ise hamuru üzerine un serperek mardane yardımıyla açın. Yufka kalınlığında açıp istediğiniz büyüklüklerde kesin. Tencerede bol su kaynatın. Kaynayan suda lazanya yapraklarını 1-2 dakika haşlayıp süzgeç yardımıyla tabağa alın.
94080
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.