Karpuzla Yapabileceğiniz Hafif Ve Pratik Tatlılar
.
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ile hafif ve pratik tatlılar yapmak mümkün. Lif zengini ve tam bir sıvı deposu olan bu meyve sıcaklardan bunalanlar için de harika bir alternatif sunuyor. İşte karpuzla yapabileceğiniz hafif ve pratik tatlılar…Kaynak Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet
Karpuz küpleri
Karpuz dilimlerini küp küp doğrayarak üzerlerine bir parça limon ve biraz nane koyarak buzdolabında bekletin. Soğuyan karpuz dilimlerini afiyetle yiyin.
Karpuzdan meyve tabağı
Bütün bir karpuzu ortadan ikiye bölerek içini çıkarın. Çukur olan karpuz diliminin içerisine kavun, üzüm ve şeftali gibi mevsim meyvelerini doğrayın ve buzdolabına koyun. Daha sonra karpuz tabağını afiyetle yiyin.
Avokadolu karpuz dilimleri
Karpuzları üçgen şeklinde kesin ve üzerlerine avokado dilimlerini sıralayın. İsteğe göre dondurma veya krem şanti ekleyerek karpuz dilimlerini yiyebilirsiniz.
Karpuzlu kup
Yulafları blender’dan geçirerek, süzme yoğurt ve rendelenmiş Hindistan cevizi ile iyice karıştırın. Kuplara eşit olarak paylaştırdığınız karışımın üzerine karpuz dilimleri koyarak bir süre buzlukta bekletin ve 2 saat sonra afiyetle tüketin.
Karpuzlu muhallebi
Un, şeker, süt, yumurta ve nişastayı bir tencerede koyulaşana kadar pişirin ve üzerine vanilya ekleyin. Karışımı kuplara eşit şekilde koyup soğumaya bırakın. Karpuz dilimlerini blender’dan geçirdikten sonra şeker ve nişasta ekleyerek 5 dakika pişirin ve soğuduktan sonra kupların üstüne eşit olarak koyun. Muhallebileri dolapta soğuttuktan sonra cevizle süsleyerek servis yapın.
Karpuzlu cheesecake
Cheesecake sevenler için yepyeni bir lezzet olan karpuzlu cheesecake için yulaflı bisküvi parçaları ile kekin tabanı hazır hale getirilirken labne peyniri, pudra şekeri ve krema ise bir kapta çırpılıyor. Kek kalıbının üzerine yayılan karışım buzdolabında bekletilirken, karpuz dilimleri püre haline getirildikten sonra pudra şekeri ve nişasta eklenerek kısık ateşte sos haline getiriliyor. Karpuz sosla lezzetlendirilen kek buzdolabında bekledikten sonra servise hazır hale geliyor.