Galeri

Karnabahar ile mutfakta lezzeti yakalayın!

Güncellenme tarihi:
Karnabahar musakkası (6-8 kişilik)

Malzemeler:

Bir adet bir buçuk kg’lık karnabahar

5 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy soğan

200 gram kıyma

4 su bardağı sıcak et suyu ya da su

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası, tuz

Hazırlanışı: Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını büyük bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanları rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurup, salçaları ekleyin. 1 -2 dakika daha kavurup karnabaharı tence-reye alın. Karıştırıp et suyunu ekleyin. Tuz katın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Yaklaşık 40 dakika pişirip ocaktan alın.
Yayın tarihi: 05.03.2010
13622
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.