Mahmure

Galeri

Yemek

Karnabahar ile mutfakta lezzeti yakalayın!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karnabahar musakkası (6-8 kişilik)

Malzemeler:

Bir adet bir buçuk kg’lık karnabahar

5 çorba kaşığı tereyağı

2 adet orta boy soğan

200 gram kıyma

4 su bardağı sıcak et suyu ya da su

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası, tuz

Hazırlanışı: Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını büyük bir tencereye alıp, küp doğranmış soğanları rengi dönene dek kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurup, salçaları ekleyin. 1 -2 dakika daha kavurup karnabaharı tence-reye alın. Karıştırıp et suyunu ekleyin. Tuz katın. Tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. Yaklaşık 40 dakika pişirip ocaktan alın.
12981
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.