Mahmure

Galeri

Yemek

Karnabahar ile mutfakta lezzeti yakalayın!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karnabahar köftesi (6 kişilik)

Malzemeler:

1 adet orta boy karnabahar

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı un

4 adet yumurta

Bir tutam rendelenmiş muskat

Tuz, karabiber

Kızartmak için: Sıvıyağ

Hazırlanışı: Karnabaharı çiçeklerine ayırın. Tuzlu suda 25 dakika haşlayıp, süzün. Daha sonra bir çatalla iyice ezin. İçine kaşar peyniri, un, yumurta, muskat, tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın. Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı yardımı ile parçalar alıp kızgın yağa atın. Önlü arkalı kızartıp servis yapın.
12987
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.