Mahmure

Galeri

Yemek

Karnabahar ile mutfakta lezzeti yakalayın!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Karnabahar çorbası (8 kişilik)

Malzemeler:

1 kg karnabahar

1 adet büyük boy kereviz

4 çorba kaşığı tereyağı

Yarım kahve fincanı un

2 adet yumurtanın sarısı

2 çay bardağı süt

8 su bardağı ılık et suyu

Tuz

Üzerine:

4 dilim pastırma

2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Karnabaharı çiçeklerine ayırıp bir tencereye alın. Küp doğranmış kereviz ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek pişirip süzün. Daha sonra blender’den geçirin. Bir tencereye tereyağını alıp kızdırın. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Üzerine et suyunu, blenderden geçirdiğiniz sebzeleri ve tuz ekleyin. 10 dakika pişirin.

Diğer taraftan bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını iyice kısıp üzerine karışımı ekleyin.10 dakika pişirin. Diğer taraftan bir kapta yumurta sarısı ve sütü çırpın. Çorbanın altını iyice kısıp üzerine karışımı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Pastırmayı ince kıyıp tereyağında kavurun. Çorbanın üzerine ekleyip servis yapın.
12828
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.