Mahmure

Galeri

Yemek

Jale Balcı’dan nefis Antakya lezzetleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Haytalı – Bici Bici

Malzemeler:

1 lt su, 1 su bardağı soğuk süt, 4 yemek kaşığı şeker, 6 yemek kaşığı mısır nişastası.

Üzeri için;

Gülsuyu, taze dondurma, pudra şekeri.

Hazırlanışı:

Derin bir tencereye suyu, şekeri koyun ve ocağa alın. Bir su bardağı soğuk süt içinde nişastayı eritip tenceredeki şekerli suya ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamından biraz daha yoğun bir kıvama gelince ocaktan alın. Geniş bir tepsiyi suyla iyice ıslatın. Muhallebiyi tepsiye dökün, soğumaya bırakın. İncecik dilimler halinde kesin. Gülsuyu, pudra şekeri ve dondurmayla servis edin.
20816
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.