Galeri

Jale Balcı’dan nefis Antakya lezzetleri

Güncellenme tarihi:
Humus

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut, 4 yemek kaşığı tahin, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz, kimyon.

Süs için: Maydanoz, kimyon, pul biber.

Hazırlanışı:

Nohudu haşlayın ve suyunu ayırın. Nohut ve 1 kahve fincan nohut suyu, kimyon ve sarımsağı rondodan geçirin. Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin ve tekrar çırpın. Tahini ilave edin, karıştırın. Humusun yoğunluğu hala katıysa ayırdığınız nohut suyundan veya biraz sıcak su ekleyip biraz yumuşatın. Servis tabağına alın ve iyice karıştırın.
Yayın tarihi: 13.06.2010
21656
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.