Mahmure

Galeri

Yemek

İşte brokolinin leziz versiyonları!

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
BROKOLİLİ DANA BONFİLE

Malzemeler:

300 gr dana bonfile (ince şerit kesilmiş), 3 çorba kaşığı mısır unu, Sıvıyağ (kızartmak için), 4 çorba kaşığı soya sosu, 5 çorba kaşığı tozşeker, 2 adet küçük boy limonun suyu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 500 gr brokoli (küçük çiçeklenmiş), 2 diş sarmısak (ince şerit kesilmiş), 1 adet küçük boy taze zencefil (5 cm, kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş), 1 tatlı kaşığı tatlı pul kırmızıbiber, 3 adet taze soğan (ince verev kesilmiş)

Hazırlanışı:

Etlere mısır ununu serpip, iyice harmanlayın. Derince bir kızartma tavasına 2 cm derinliğinde oluncaya kadar sıvıyağ koyun ve hızlı ateşte iyice kızdırın. Etleri ekleyip, hafifçe karıştırarak etler kahverengi ve kıtır oluncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün. Soya sosu, tozşeker ve limon suyunu iyice çırpın. Zeytinyağını ısıtıp, brokoli, sarımsak, zencefil ve pul kırmızıbiberi ekleyin. Hızlı ateşte ve karıştırarak 1-2 dk. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek soya soslu karışımı gezdirin ve 2-3 dk. daha soteleyin. Karıştırmaya ara vermeden etleri ve soğanı ekleyin. Etler ısınıncaya kadar, yaklaşık 2-3 dk. ısıtın ve hemen servis yapın.
3/2
23164
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.