İştah kabartan 6 farklı salata
.
Zeytinyağlı enginar salatası (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaPişirme süresi: 15-20 dakikaMalzemeler:1/4 -6 adet ayıklanmış enginar1 kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 limon suyu1 çay kaşığı tuz2 ölçü/300 ml su1 tutam toz şeker½ demet dereotu+1 yemek kaşığı zeytinyağıHazırlanıışı: Enginarlar, soyulmuş dörde kesilmiş kuru soğan, zeytinyağı, limon suyu, su, toz şeker ve tuz tencereye konur; kapağı kapalı olarak orta ateşte 15-20 dakika pişirilir. Enginarlar tencereden alınır. Soğan çıkartılır, kalan sosa ince kıyılmış dereotu ve 1 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Enginarlar dilenen şekilde dilimlenir, üzerlerine sos dökülerek servis edilir.
Rokfor, ceviz & elmalı hindiba salatası (2 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaMalzemeler:2 adet hindiba (endive)50 g rokfor peyniri½ ölçü/45 g ceviz1 yeşil elma1 limon suyuDijon vinegret sos:1/3 ölçü/50 ml sızma zeytinyağı1 yemek kaşığı balsamik sirke1 tatlı kaşığı dijon hardalı1 tutam tuz1 tutam karabiberHazırlanışı: Hindiba marul gibi yaprak yaprak ayrılır, yıkanır. Yeşil elma kabuklu olarak ince dilimlenir, kararmamaları için limonlu suda kullanana kadar bekletilir. Hindibalara küp kesilmiş rokfor, istenilen büyüklükte ceviz ve elma dilimleri konur. Zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, biber karıştırılarak hazırlanan vinegret sos hindibaların üzerlerine gezdirilir.
Armut, ceviz& keçi peynirli salata (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 30 dakikaPişirme süresi: 20 dakikaMalzemeler:1 adet göbek veya marul veya akdeniz yeşillikleri2 adet orta boy armut1 ölçü/150 ml kırmızı şarap2X 1/3 ölçü/100 ml su3 yemek kaşığı toz şekerKaramel:1 ölçü/150 g toz şeker1/3 ölçü/50 ml su1 çay kaşığı limon suyu1 ölçü/ 90 g bütün cevizSalata üzerine:100 g keçi peyniriHazırlanışı: Armutlar soyulur, kararmamaları için limonla ovulur. Şarap, su ve toz şeker ufak bir tencereye konur, armutlar ilave edilir ve armutlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilir. Karamel için, su ve toz şeker ufak bir tenceye konur. Orta ateşte karıştırmadan, ara sıra sallayarak karamel yapılır. Cevizler hazır olan karamele atılır. Karamelin daha fazla pişerek yanmaması için, tencere soğuk olan bir tavaya oturtulur. Cevizler çatalla karamelden çıkartılır. Salata yaprakları yıkanır, kurutulur servis tabağına alınır. Yelpaze şeklinde kesilmiş armutlar, dilimlenmiş veya doğranmış keçi peyniri ve karamelize ceviz ile salata hazırlanır, vinegret sos ilave edilir.
Sumaklı salata (4 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakikaMalzemeler:1 küçük kıvırcık salata1 küçük kırmızı salata (lollo rossa)1 avuç yonca filiziSumaklı sos:1/3 ölçü/ 50 ml sızma zeytinyağı2 tatlı kaşığı erik veya nar eşkisi1 yemek kaşığı üzüm sirkesi2 tatlı kaşığı sumak1 tutam tuzHazırlanışı: Salatalar yıkanır, kurutulur ve doğranır. Sos malzemesi birlikte çırpılır, servisten 10 dakika önce salata ile karıştırılır.Püf noktası: Büyük çukur kaseye önce sos, sonra kurutulmuş salata yaprakları ilave edildiğinde salata sönmeyecektir.
Uyku çayı& meyve salatası(4 kişilik)
Uyku çayıHazırlama süresi: 10 dakikaMalzemeler:1 tutam ıhlamur1 tutam papatya1 tutam melisaSuHazırlanışı: Tümü çaydanlığa konur, üzerlerine sıcak (kaynamayan) su ilave edilir. 5 dakika demlenir, süzülerek servis edilir.Meyve salatasıHazırlama süresi: 15 dakikaMalzemeler:2 pembe greyfurt2 kivi2 muz4 dilim ananas Sos:2 sıkmalık portakal1 yemek kaşığı pudra şekeri1 tutam kıyılmış taze naneHazırlanışı: Meyveler soyulur ve istenilen şekilde doğranır. Portakalların suyu, pudra şekeri ve nane çırpılır ve meyve salatasına ilave edilir, 15 dakika buzdolabında bekleterek servis edilir.Şefin önerisi: Meyve salatası mevsim meyveleri ile veya sırf çilek ile yapılabilir.
Maydanoz salatası (8 kişilik)
Hazırlama süresi: 20 dakikabr>Malzemeler:3-4 demet maydanoz1/3 ölçü/ 50 g dolmalık fıstık1/3 ölçü/50 g kuş üzümü2 portakal rendesi ve suyu2X 1/3 ölçü /100 ml sızma zeytinyağı1 tutam tuzHazırlanışı: Maydanozlar ayıklanır, yıkanır ve ince ince doğranır. Dolmalık fıstıkları kaşık zeytinyağında pembeleştirilir. Üzümler 5 dakika sıcak suda şişmeleri için bekletilir. Portakal suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsaki portakal rendesi ve tuz ile sos hazırlanır. Maydanozlara sos ilave edilir, fıstık, üzüm, keten tohumu serpilerek servis edilir.