Mahmure

Galeri

Yemek

İştah kabartan 6 farklı salata

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Armut, ceviz& keçi peynirli salata (4 kişilik)

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

1 adet göbek veya marul veya akdeniz yeşillikleri

2 adet orta boy armut

1 ölçü/150 ml kırmızı şarap

2X 1/3 ölçü/100 ml su

3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel:

1 ölçü/150 g toz şeker

1/3 ölçü/50 ml su

1 çay kaşığı limon suyu

1 ölçü/ 90 g bütün ceviz

Salata üzerine:

100 g keçi peyniri

Hazırlanışı: Armutlar soyulur, kararmamaları için limonla ovulur. Şarap, su ve toz şeker ufak bir tencereye konur, armutlar ilave edilir ve armutlar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilir. Karamel için, su ve toz şeker ufak bir tenceye konur. Orta ateşte karıştırmadan, ara sıra sallayarak karamel yapılır.

Cevizler hazır olan karamele atılır. Karamelin daha fazla pişerek yanmaması için, tencere soğuk olan bir tavaya oturtulur. Cevizler çatalla karamelden çıkartılır. Salata yaprakları yıkanır, kurutulur servis tabağına alınır. Yelpaze şeklinde kesilmiş armutlar, dilimlenmiş veya doğranmış keçi peyniri ve karamelize ceviz ile salata hazırlanır, vinegret sos ilave edilir.
16770
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.