Mahmure

Galeri

Yemek

İştah kabartan 6 farklı salata

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Rokfor, ceviz & elmalı hindiba salatası (2 kişilik)

Hazırlama süresi: 15 dakika

Malzemeler:

2 adet hindiba (endive)

50 g rokfor peyniri

½ ölçü/45 g ceviz

1 yeşil elma

1 limon suyu

Dijon vinegret sos:

1/3 ölçü/50 ml sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı balsamik sirke

1 tatlı kaşığı dijon hardalı

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Hazırlanışı: Hindiba marul gibi yaprak yaprak ayrılır, yıkanır. Yeşil elma kabuklu olarak ince dilimlenir, kararmamaları için limonlu suda kullanana kadar bekletilir. Hindibalara küp kesilmiş rokfor, istenilen büyüklükte ceviz ve elma dilimleri konur. Zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, biber karıştırılarak hazırlanan vinegret sos hindibaların üzerlerine gezdirilir.
16958
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.