Mahmure

Galeri

Yemek

İspanyol mutfağından 10 leziz tarif

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bademli patates çorbası

Malzemeler

6 adet orta boy patates (küp doğranmış)
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
1 çay bardağı kabuksuz badem (fırınlanmış)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı muskat
1 adet et bulyon

Yapılışı

Küp doğranmış patatesleri zeytinyağında 5 dakika soteleyin ve soğanı ilave ederek 2 dakika daha pişirn. Sarımsağı ve kavrulmuş bademleri ilave edin ve 2 dakika daha pişirin. Son olarak baharatları ilave edin. 1 adet Knorr Et Bulyonu 1 litre sıcak suda eritin ve patateslere ekleyin. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşete çorbayı pişirin. Patatesler yumuşadıktan sonra çorbayı rondodan geçirirerek püre yapın ve içine tereyağını ilave ederek ateşin altını kapayın.
137433
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.