Mahmure

Galeri

Yemek

İspanyol mutfağından 10 leziz tarif

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bask usulü tavuk

Malzemeler

1 tavuk (1.5 kg’lık)
2 büyük kırmızı dolmalık biber
2 büyük yeşil dolmalık biber
4 orta domates
6 orta soğan
Yarım su bardağı tavuk suyu
Zeytinyağı
1 garni demeti (maydanoz, kekik, defne yaprağı, tuz, karabiber)

Yapılışı

Tavuğu eklem yerlerinden kesip parçalara ayırın ve bunları zeytinyağında, kuvvetli ateşte kızartın. Tavuklar kızarınca, bir tencereye koyun ve tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirmeye bırakın. Biberleri fırının ızgarasında kızartın ki, derilerini rahatça soyabilesiniz. Domatesleri ise 30 saniye kaynar suda tutup, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartıp parçalara bölün. Kıyılmış soğanları kuvvetli ateşte ve zeytinyağında sarartın. Soğanlara şerit şerit kesmiş olduğunuz biberleri ve domatesleri katın ve 10 dakika pişirin. Soğanlı karışım püre olana dek pişirdikten sonra içine tavukları katın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika hafif ateşte pişirin. Servisten önce garni buketini atın. Sıcak ikram edin.
137450
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.