Mahmure

Galeri

Yemek

İspanyol mutfağından 10 leziz tarif

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Domatesli ve sucuklu mercimek

Malzemeler

500 gr yeşil mercimek
2 soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr chorizion
1 tutam kırmızı biber
500 gr domates
Kıyılmış maydanoz
Tuz
Kayatuzu

Yapılışı

Mercimekleri bir gece (12 saat) soğuk suda bekletin ve sonra süzüp tekrar soğuk su içinde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra bunlara bir tatlı kaşığı kayatuzu ekleyip 30 dakika daha pişirin. Bir tencerede zeytinyağında kıyılmış soğan ve ezilmiş sarımsakları sarartın. Sonra bunlara kırmızı biberi, soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılıp dörte bölünmüş domatesleri, kıyılmış maydanozları katın. Tuzunu koyun hızlı hızlı karıştırın ve buna ince halkalar halinde kesilmiş sucukları katın. Süzülmüş mercimekleri de ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Çok sıcak olmasına dikkat ederek servis yapın.

Not: Chorizio: Bir çeşit baharatlı İspanyol sucuğu.
138566
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.