Mahmure

Galeri

Yemek

Ispanak ve semizotunun farklı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Tavuklu semizotu

Malzemeler:

2 adet tavukgöğsü, 1 bağ semizotu, 1 adet kuru soğan, 3 yemek kaşığı margarin, 2 diş sarımsak, 2 adet domates, 1 çay bardağı bulgur, yarım adet limonun suyu, 2 su bardağı tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, tuz ve karabiber.

Hazırlanışı:

Tavuk göğüslerini küp küp kesin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bulguru yıkayıp, bir süzgecin içinde yıkayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra el ile küçük parçalara bölün. Sarımsakları kıyın. Derin bir tencerede margarini kızdırıp, tavuk etlerine renk verdirin. Tavuk renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine doğranmış semizotlarını ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, semizotları sönene kadar kavurun. En son olarak içine yıkanmış bulguru, limon suyunu, tavuk suyunu, doğranmış domatesi, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ilave edip, pişirin. Pişen yemeği servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
18113
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.