Mahmure

Galeri

Yemek

Ispanak ve semizotunun farklı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Piliçli semizotu salatası

Malzemeler:

1 paket piliç göğüs bonfile (ince, şerit kesilmiş), 100 ml zeytinyağı, 750 gr semizotu (temizlenmiş, yapraklanmış), 100 gr bezelye (haşlanmış), 2 adet etli kırmızı biber (ince jülyen kesilmiş), 4 adet taze soğan (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş), 250 gr kiraz domates (2`ye kesilmiş), 100 gr salatalık (çok ince verev kesilmiş), 5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı nar ekşisi, 5 çorba kaşığı elma sirkesi, 1 çay kaşığı tozşeker, tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş).

Hazırlanışı:

Zeytinyağından 80 ml ayırın. Kalan yağı ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve karıştırarak 3-4 dak. soteleyin. Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 6-7 dak. pişirin. Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Semizotu, bezelye, etli kırmızıbiber, taze soğanın yarısı, kiraz domatesin yarısı, salatalık ve maydanozu iyice harmanlayın. Kalan zeytinyağı, nar ekşisi, elma sirkesi, tozşeker, tuz ve karabiberi, kapaklı küçük bir kavanozda iyice çalkalayın. Malzemelerin üzerine etleri, kalan soğan ve domatesi serpin. Zeytinyağlı karışımı gezdirip, hafifçe karıştırın ve servis yapın.
18100
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.