Mahmure

Galeri

Yemek

Ispanak ve semizotunun farklı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ispanaklı dalyan köfte

Malzemeler:

500 gr kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber, köfte baharı

İç harcı için:

1 demet ıspanak yaprağı, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 havuç, Zeytinyağı, tuz, karabiber, muskat.

Hazırlanışı:

İlk olarak soğan ve havuç doğranır. Bir tencerede sotelenir. Ispanaklar da iri iri kıyılarak ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir. Tuzu ve baharatı ayarlanır. Diğer taraftan köfte için kıyma bir kaba alınır. Üzerine yumurta ve rendelenmiş soğan ilave edilerek yoğrulur. Hazırlanan kıymaya uzun silindir şekli verilerek ortası açılır. İçine hazır olan ıspanaklı havuçlu harç konularak kapatılır. Daha sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir. Servis için erişte suda haşlanır. Servis tabağının en alt katına erişte konur. Daha sonra pişen kıyma fırından çıkarılıp yuvarlak yuvarlak kesilir. Köfte erişte yatağında üzerine salça ile servis yapılır.
18104
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.