Mahmure

Galeri

Yemek

Ispanak ve semizotunun farklı halleri

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Ispanaklı muffin

Malzemeler:

2 yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 4 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 200 gr ıspanak, muffin kalıpları veya 20-30 adet kâğıt kek kalıbı.

Hazırlanışı:

Yumurtaları mikserle beyazlaşıp köpürene dek çırpalım, içine sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, tuzu ekleyip mikserin düşük ayarıyla 1-2 dk daha karıştıralım. Ispanakları ekleyelim. Muffin kalıplarının içini margarinle yağlayarak un serpelim (Kâğıt kek kalıpları kullanacaksanız yağlamanıza gerek yok). İçine hamuru, kalıpların yarısına gelecek kadar boşaltarak 180°C ısılı fırında çöreklerin altları, üstleri pembeleşene dek pişirelim.
18218
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.