Mahmure

Galeri

Yemek

İçkinin yanına pratik lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Peynirli Pirinç Topları

Malzemeler:

Yarım maydanoz

650 gr pirinç

200 gr kaşar peyniri

2 yumurta

1,5 su bardağı galeta unu

Tuz

Kızartmak için: Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı: Pirinçleri üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye aktarın. Tuz ekleyin. Pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu süzün. Maydanozu ince kıyıp, pirince ilave edin. Pirinçler sıkılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin. Pirinçten küçük parçalar alıp, elinizde yuvarlayın, içlerine birer peynir küpü yerleştirip, pirinçleri köfte gibi yuvarlayarak top şekli verin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.
38437
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.