Mahmure

Galeri

Yemek

İçkinin yanına pratik lezzetler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Pideli Babagannus

Malzemeler:

500 gr havuç

1 diş sarımsak

1 çorba kasığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

1.5 çay bardağı su

Tuz

Sosu için:

Yarım limonun suyu

Yarım çay kaşığı kimyon

Tuz

Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Süslemek için: Maydanoz

Hazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağı ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
38451
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.