İçkinin yanına pratik lezzetler
.
Keçi Peynirli Domates
Malzemeler:2 domates150 gr biberli keçi peyniri1 çorba kaşığı zeytinyağıTuzSüslemek için: MaydanozHazırlanışı: Domatesleri yıkayıp kurulayın. Enlemesine 2 cm kalınlığında dilimleyin. Zeytinyağına tuzu ilave edip, domates dilimlerinin üzerine sürün. Fırın ızgarasında önlü arkalı hafifçe pişirin. Biberli keçi peynirini dilimleyin. Domatesleri fırından çıkarın, peynirleri domates dilimlerinin üzerine paylaştırın. Tekrar fırına sürün. Peynirler, kenarlardan hafif kızarıncaya kadar pişirin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
İspanyol Usulü Patates
Malzemeler:700 gr taze patates5 çorba kaşığı zeytinyağı2 diş doğranmış sarımsakYarım çay kaşığı pul biber2 çay kaşığı kırmızı toz biber2 çorba kaşığı elma sirkesi1 salçalık kırmızı biberYarım çay kaşığı kimyonHazırlanışı: Taze patatesleri iyice yıkadıktan sonra tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patateslerin suyunu süzüp ortadan ikiye bölün. Teflon tavada zeytinyağını iyice ısıtın. Patatesleri tavaya alıp, sık sık çevirerek renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Bir kaseye kabuklarını soyduğunuz sarımsakları rendeleyin. Üzerine pul biber, kırmızı toz biber, kimyon ve elma sirkesi ekleyip karıştırın. Kırmızı biberi 1 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Hazırladığınız sirkeli karışım ile kırmızı biberleri, kızarmış olan patateslerin üzerine ilave ederek, 3 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Marine Edilmiş Peynir
Malzemeler:150 gr eski kaşar peyniri 6 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı elma sirkesi1 çay kaşığı tane karabiber1 diş sarımsak3 dal taze kekikHazırlanışı: Kaşar peyniri kare şeklinde doğrayıp, küçük bir kaseye alın. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.Yağ, sirke, karabiber taneleri ve kekik yapraklarıyla karıştırıp peynirlerin üzerine aktarın. Üzerini mutlak folyosu ile kapatarak, 3 gün buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Cezayir Usulü Havuç
Malzemeler:500 gr havuç1 diş sarımsak1 çorba kasığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz şeker1.5 çay bardağı suTuz Sosu için:Yarım limonun suyu Yarım çay kaşığı kimyonTuzYarım çay kaşığı kırmızı toz biber2 çorba kaşığı zeytinyağıSüslemek için: MaydanozHazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağı ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Pideli Babagannus
Malzemeler:500 gr havuç1 diş sarımsak1 çorba kasığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı toz şeker1.5 çay bardağı suTuz Sosu için:Yarım limonun suyu Yarım çay kaşığı kimyon Tuz Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber2 çorba kaşığı zeytinyağıSüslemek için: MaydanozHazırlanışı: Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev olarak dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip, zeytinyağı ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu iyice çekince, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu için küçük bir kasede limon suyu, kimyon, tuz, zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
Peynirli Pirinç Topları
Malzemeler:Yarım maydanoz 650 gr pirinç 200 gr kaşar peyniri 2 yumurta1,5 su bardağı galeta unu Tuz Kızartmak için: Ayçiçeği yağı Hazırlanışı: Pirinçleri üzerini geçecek miktarda su ile birlikte bir tencereye aktarın. Tuz ekleyin. Pirinçleri yumuşayıncaya kadar pişirip, suyunu süzün. Maydanozu ince kıyıp, pirince ilave edin. Pirinçler sıkılaşıncaya kadar buzdolabında bekletin. Peynirleri küp şeklinde kesin. Pirinçten küçük parçalar alıp, elinizde yuvarlayın, içlerine birer peynir küpü yerleştirip, pirinçleri köfte gibi yuvarlayarak top şekli verin. Yumurtaları bir kasede çırpın. Pirinçli topları önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Ayçiçeği yağını derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Pirinç toplarını altın rengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak, fazla yağını süzdürün. Sıcak servis yapın.
Peynirli Biber
Malzemeler:12 küçük sivri biber100 gr beyaz peynir1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberHazırlanışı: Sivri biberleri yıkayıp kurulayın. Fırının ızgara bölümünde hafifçe pişirin. Soğuduktan sonra biberleri, saplarının hemen altından uzunlamasına kesin. Bir çay kaşığı yardımıyla içindeki çekirdekleri temizleyin. Beyaz peyniri çatalla ezerek, sivri biberlerin içlerine paylaştırın, üzerine pul biber serperek, servis yapın.