Mahmure

Galeri

Yemek

İçinden lezzet fışkıran baklalı tarifler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Bakla mücveri

Malzemeler:

400 gr bakla, Yarım limonun suyu, Yarım demet maydanoz, Yarım demet dereotu, 5 taze soğan, 100 gr beyazpeynir, 3 yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1 limonun suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı susam.

Kızartmak için:

Ayçiçeği yağı, Birkaç salata yaprağı, Tuz, Karabiber.

Hazırlanışı:

Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir kaşık un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doğrayın.

Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin ve baklalar yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp çukur bir kaba alın.

Dereotu, taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Bir kaseye alıp harmanlayın. Peyniri ufalayıp ekleyin. Peynirli karışım, yumurta, kalan un, yoğurt, susam, tuz ve karabiberi baklaya ekleyip iyice karıştırın.

Ayçiçeği yağını tavaya alıp ısıtın. Baklalı hamurdan kaşıkla alıp (veya elinizi una bulayıp hamurdan ufak parçalar koparıp yassılaştırın) yağa ilave edin. İki tarafını çevirerek kızartın. Salata yapraklarıyla süsleyip sıcak, ılık veya soğuk servis yapın. Bakla mücveri artık hazır, afiyet olsun.
10532
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.