Mahmure

Galeri

Yemek

Her mevsimin balığı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Kağıtta çinekop dolması(4-6 kişilik)

Malzemeler:

Bir buçuk kg levrek

2 çorba kaşığı toz antepfıstığı

2 çorba kaşığı ceviz

3-4 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber, kimyon

Bulamak için:

1 su bardağı un

1 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta

Kızartmak için: Sıvıyağ

Cevizli sos:

1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz

1 çay bardağı yoğurt

2 dilim ekmek içi

Hazırlanışı:Balığı ayıklayıp, filetosunu çıkarın ve haşlayın. Filetoyu derin bir kaba alıp ezin.İçine toz antepfıstığı ve dövülmüş ceviz atın.Un, tuz, karabiber ve kimyon ekledikten sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız karışımdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.Köfteleri önce una sonra galeta ununa daha sonra da çırpılmış yumurtaya batırın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın.Sos için ceviz, yoğurt ve ekmek içini bir kapta karıştırın.Köfteyle servis yapın.
14749
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.