Mahmure

Galeri

Yemek

Her mevsimin balığı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Levrek sarma(4 kişilik)

Malzemeler:

4 adet levrek

2 çorba kaşığı tereyağı

4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı iri dövülmüş ceviz

Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz

Beşamel sos için:

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çay bardağı süt

Tuz, pulbiber,kekik

Hazırlanışı:Balıkları ayıklayıp, fileto çıkarın.2 adet levrekten çıkan filetoları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın ve 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin. İnce kıyılmış sarımsak, ceviz, rendelenmiş kaşar peynirini kattıktan sonra 1-2 dakika daha soteleyin ve soğuması için bir kenara alın.Kalan 2 adet levrekten çıkan filetoları döverek hafifçe inceltin.İçlerine cevizli iç harcı pay edin ve rulo şeklinde sarın.

3 parmak genişliğinde kesin ve güveç kabına yerleştirin.Diğer taraftan beşamel sos için un ve tereyağını hafif rengi dönene kadar kavurun. Süt ilave edin ve topaklanmaması için çırpıcı ile çırparak 5 dakika pişirin.Sosu balıkların üzerine gezdirip, tuz, pulbiber ve kekik serpin.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
14764
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.