Mahmure

Galeri

Yemek

Her mevsimin balığı

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Levrek:

Beyaz etli bir balık olan levreğin pulları oldukça iridir. Alt bölümleri gümüşi, alt yüzgeci ise sarımsı renktedir. Vücudu iğ biçiminde ve yandan hafif basık şekildedir. En irileri 1 metreyi geçen levreğin, denizlerimizde yakalananların boyu ise 20 ile 60 cm arasında değişir. “Bayağı levrek” ve “Benekli levrek” olmak üzere iki çeşidi vardır. Sırtlarıdna bulunan çok sayıdaki benek sayesinde birbirinden ayrılır. “Benekli levrek” Güney Ege ve Akdeniz’de, “Bayağı levrek” ise bütün denizlerimizde görülür. En güzel olduğu mevsim kış ayları ve ilkbahar başı olmasına rağmen, yıl boyunca yenebilen lezzetli bir balıktır.
15217
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.