Mahmure

Galeri

Yemek

Hazırlaması kolay soğuk mezeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Mercimek Köftesi

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

3 orta boy soğan

1 kahve fincanı sıvıyağ

2 yemek kaşığı margarin

2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça Kırmızı biber-kimyon-karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)

1 demet yesil soğan (4-5 adet)

3-4 adet yeşil biber

½ demet maydanoz

Marul veya yeşil salata

Yapılışı: Mercimeyi ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, tuzu tel süzgece koyup üzerinden su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak kabarmasını sağlayın. Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte börttürün. Doğranmış domates veya salça katın.

Bir iki çevirdikten sonra mercimeğe karıştırın. İstenilen ölçüde kırmızı biber, kimyon, karabiber , kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun. Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul yaprakları üzerinde servis yapın.
355277
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.