Galeri

Hazırlaması kolay soğuk mezeler

Güncellenme tarihi:
Fasulye Plaki

Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye

1 orta boy soğan

1 orta boy havuç

1 küçük patates

1/2 bardak sıvıyağ

4 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1/2 limon

2 bardak su

Tuz

Yapılışı: Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır. Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konup, 3 kaşık suyla öldürülür. Akşamdan ıslatılan fasulye, patates, sarımsaklar tencereye ilave edilir. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz konur. Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır. Kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir.
Yayın tarihi: 10.03.2010
359161
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.