Mahmure

Galeri

Yemek

Hazırlaması kolay soğuk mezeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Fasulye Plaki

Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye

1 orta boy soğan

1 orta boy havuç

1 küçük patates

1/2 bardak sıvıyağ

4 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

1/2 limon

2 bardak su

Tuz

Yapılışı: Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havucu verevine küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır. Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konup, 3 kaşık suyla öldürülür. Akşamdan ıslatılan fasulye, patates, sarımsaklar tencereye ilave edilir. 2 bardak su ekleyip, kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz konur. Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır. Kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir.
355285
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.