Mahmure

Galeri

Yemek

Hazırlaması kolay soğuk mezeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Yoğurtlu Havuç Ezmesi

Malzemeler:

1/2 kg havuç

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

3 kaşık sıvıyağ

1/2 su bardağı ezilmiş ceviz

Tuz

Yapılışı: Havuç rendelenir. Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edilip orta sıcaklıkta ateş üzerinde öldürülür. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ilave edilip karıştırılır. Soğuyan havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edilip karıştırılır. Servis tabağına alınıp servis yapılır.
354853
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.