Mahmure

Galeri

Yemek

Hazırlaması kolay soğuk mezeler

Güncellenme tarihi: 01.11.2016
Çerkes Tavuğu

Malzemeler:

1 irice tavuk

1 baş soğan

1 baş havuç

3 su bardağı dolusu iç ceviz

Tuz-kırmızı biber

1-2 diş sarımsak

Süslemek için maydanoz yaprakları

Yapılışı: Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu, dörde bölünmüş soğan, havuç ve yeterince suyla birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlarken üzerindeki köpüğü alın. Bir kaşık tuz katıp, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Ateşten indirin ve ılımaya bırakın. Tavuğu tencereden çıkartın. Kemiklerini ve derisini ayırın. Etleri de iri parçalara bölün.

Cevizleri, bir kere et makinesinde çekin. Ekmeklerin kabuklarını çıkartıp ıslatın. Suyunu sıkarak azar azar çekilmiş cevize katın. 1-2 diş dövülmüş sarımsak, dilediğiniz kadar kırmızı biber ve tuz koyun. Tekrar makineden geçirin; akan yağları bir fincana toplayın. Ceviz içine azar azar tavuk suyu katıp tahta kaşıkla karıştırın. Koyu boza kıvamına gelen salçanın yarısını tavuk etleriyle karıştırın. Uzun bir servis tabağına yerleştirin. Üzerini de kalan salçayla kapatın. Ceviz yağı gezdirip maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
355332
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.